09 dec, 18

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) Közgyűlése létrejöttének 50. évfordulóján, 1992-ben nyilvánította december 7-ét a nemzetközi polgári repülés napjává.

Magyarországon 15 éve ebből az alkalomból adják át a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet, amelynek odaítéléséről idén is közösen döntöttek az ágazat szakmai szervezetei, meghatározó gazdasági társaságai és sportági szövetségei. 2018-ban négy szakember példás tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel, amelyeket Molnár Tibor , a Nyír Air Service Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Péter , a Szemp Air Kft. ügyvezetője, a Wizz Air Hungary Kft. pilótája, oktató kapitánya, Szabó Zoltán , a Wizz Air Hungary Kft. képzésért felelős igazgatója és Szalóky Péter , a HungaroControl Zrt. ATM szakreferense vehetett át.

Külön öröm számunkra, hogy a négy díjazottból kettő, Szabó Péter és Szabó Zoltán szorosan kötődik a sportrepüléshez és Szövetségünkhöz. Ezek a kitüntetések is jelzik sportágunk elismertségét. Sajtófigyelőnkben megtalálható a Repülni jó részletes beszámolója a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepségről. MVSz