15 márc, 20

2020 március 7. -én ismét sor került az előző évben repült kiemelkedő teljesítmények díjazására.

A vitorlázórepülés területén díjazottak (a teljesség igénye nélkül) a következők:A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség különdíját Eric Mozer úr, az IGC Elnöke adta át Kiss Gyulának (Mátra) az MVSz CAMO szervezete létrehozásáért és működtetéséért.

A Rotter Lajos Vándordíj 2019 évi győztese Hegedűs László (Alföldi), a Turul Vándordíjat Makai Sándor (Hajdúszoboszló) míg az Icaros Vándordíjat Rozsnyói Zsolt (Opitz) vette át. Az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Tamás Ferenc (DAC) míg az ifjúsági legjobb Laktis Balázs (MÁV). A Lányi Alapítvány idei díjazottjai Wéber Zsombor (Alföldi) és Tóth Barnabás (Szombathely). Hegedűs László (Alföldi) három Országos és egy Európa sebességi rekordot repült, és átvette a FAI diplomát egy Európa és egy Afrika rekordja után is.

Az Ábrók Ági (Mátra) – Szilágyi Márti (Esztergom) páros Országos kétüléses női távolsági rekordot teljesített. Verebélyi Zoltán (Alföldi) Országos sebességi rekordot, míg Muráti Judit (MALÉV) Nemzeti magassági rekordot repült.

A Magyar Vitorlázórepülő Kupa és a Rally Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjazva lettek, a 2019 év eredményei Dokumentumtárunkban archiválásra kerültek. Az Aranykoszorú feltételeit Máté Attila (Alföldi) és Tóth Barnabás (Szombathely) teljesítette, Wéber Zsombor (Alföldi), Wéber Olivér (Alföldi) és Dobos Tibor (ACFH) befejezte a Gyémántkoszorúját, míg Rozsnyói Zsolt (Opitz) és Muráti Judit (MALÉV) egyidejűleg mindkettőt megrepülte. A rendezvény – bár a járványveszély miatt a megszokottól kissé eltérő módon – de jó hangulatban zajlott le, a meghívottak nagy többsége meg tudott jelenni.

Gratulálunk minden díjazottnak, szervezőnek és további eredményes repüléseket kívánunk mindenkinek a 2020 évre is

!PS: Kallós Gábor (MÁV) fotói megtekinthetők Galériánkban a főmenüből.

MVSz Elnökség

darojanos