23 márc, 23

Az EKM Engedélyezési és Vizsgáztatási Osztályával történt sikeres egyeztetés után, ingyenesen cserélheti le mindenki a szakszolgálati engedélyét, ha még nem a PART-SFCL szerint kiadott engedéllyel rendelkezik. Ezt mindenkinek meg kell tennie május 15-ig.

(Cserélni kell, ha a szakszolgálati engedélyekre az van írva, hogy a PART FCL, vagy még régebben kiadott utasítás alapján kiadva)

Mindenki nézze meg a szakszolgálati engedélyét és akinek az oktatói jogosításához még van lejárati idő megadva, vagy három évnél régebbi a szakszolgálati engedélye, az kérje meg a cserét a csatolt kérelem kitöltésével. A kérelmeket az alábbi lehetőségek egyikén lehet benyújtani:

  • személyesen Ügyfélszolgálatunkon (2220 Vecsés, Lincoln út 1. Quadrum Irodaház) ügyfélfogadási időben (H-Sz-P: 9-12, K-Cs: 12-15);
  • postai úton a 1442 Budapest, Pf. 89 címre elküldve;
  • ePapir szolgáltatáson keresztül (epapir.gov.hu).
  • ’ehivatalon’ keresztül

Be kell küldeni a csatolt levelet kitöltve, be kell küldeni kisméretű pdf formátumban a startkönyv előző 24 hónapjában történt repüléseket, úgy, hogy a folyamatoság bizonyítható legyen: Tehát legalább 5 óra parancsnoki idő, legalább 12 felszállás mint parancsnok és 24 hónap alatt legalább két oktatós felszállás amit az oktató aláírt és a szakszó száma is oda van írva, vagy legalább 1 vizsgáztatóval végrehajtott felszállás ahol a megjegyzés rovatba be van írva, hogy ellenőrző vagy vizsga és a vizsgáztató szakszószáma aláírása. Oktatók esetén az oktatói engedély hosszabbítását bizonyító vizsgáztatóval repült jegyzőkönyvet is el kell tölteni.

Akinek van angol ICAO LEVEL4,5,6 kiterjesztése másik szakszolgálati engedélyébe beírva, az a kérelembe írja be, hogy kéri, hogy a LEVEL 4,5,6 bejegyzését is írják be.  

Aki még nem regisztrált az „ehivatalban” az itt teheti meg: https://ehivatal.nkh.gov.hu/aviation/client/Account/StartRegistration