16 febr, 20

Tisztelt Klubvezetők,

A FAI licence kiadására 2020-tól a Repülő és Légisport Szövetség (RLSz) jogosult. A licence kiadásának feltétele, hogy a sportoló klubja tagja legyen az RLSz-nek, a klubja az RLSz nyilvántartó rendszerébe feltöltötte a sportoló személyi adatait.

FAI Licence (verseny engedély) jogosultság feltétele, hogy az adott sportoló a nemzetközi versenyrendszerben való részvétel feltételeinek megfelel. Ezt a feltételt az adott szakág vezetője igazolja.

Tehát 2020-ban csak azok a sportolók kapnak nemzetközi versenyengedélyt (FAI Licence), akik klubja tagja az RLSz-nek, a klub feltöltötte az illető sportoló adatait az RLSz adatbázisába, és az érintett szakág vezetője igazolta a sportoló szakmai megfelelőségét. Kérjük az egyesületi vezetőket, hogy a klub regisztráció felvitelekor különös tekintettel legyenek arra, hogy a FAI licence jogosultak adatai preferáltan kerüljenek felvitelre.

Fentiekkel kapcsolatos kérdésekkel Daróczy János (MVSz) és Szeri András (RLSz) készséggel állnak rendelkezésre. Kérjük Tagszervezeteinket, hogy a fent írtak figyelembevételével azon tagjaik névsorát, akik 2020-ban nemzetközi versenyen vagy a hazai Nemzeti Bajnokságon indulnak, küldjék meg Daróczy Jánosnak. Az MVK és a Rally Kupa résztvevőinek nem szükséges FAI licence.

Köszönettel és üdvözlettel, Gyöngyösi András Zénó, Daróczy János