30 márc, 20

A kényszerpihenő idejét kihasználva sokan gépeik rendbetételével, ápolásával foglalkoznak. Ezzel kapcsolatban sok jó hírt kaptunk Kiss Gyulától, CAMO szervezetünk vezetőjétől:

  • Tovább erősödött műszaki ellenőr csapatunk. Balogh Gyuri repülőmérnök, az Aeroklub Farkashegy oktatója 008 sorszámmal csatlakozott hozzánk.
  • Balogh Gyuri tájékoztatott minket, hogy 2020 márc. 24-től Part 66 szakszós szerelő is kiállíthat FORM 15C- t az általa végzett karbantartás után a jogszabály szerint max. 1200 kg MTOM NCO ELA1 légijárműre, azonban ennek a gyakorlásához külön hatósági engedély kell, amihez a PART M és PART M Light ismeretét igazolni kell, 5 évre adható, tehát nem automatikus! Amíg ez nincs meg, addig az MVSz CAMO szervezete a legjobb választás.
  • A járványhelyzet miatt EASA engedélyezte a karantén időszakban lejáró gépek hosszabbítását júliusig, de ezt csak a hivatalon keresztül intézhetjük.
  • Április elsejétől csináljuk a német lajstromjelű gépek légialkalmassági felülvizsgálatát Farkashegy és Szatymaz kijelölt repülőtereken. Az ehhez szükséges kétnyelvű dokumentumok elkészültek, az ellenőrzésre egyelőre csak Balogh Gyuri vagy Csík Jenő jogosult.

Az MVSz CAMO szervezetének fenntartásához kért támogatások mértéke változott, megtalálható Dokumentumtárunkban az Elnökségi emlékeztető részeként.

MVSz CAMO

Elnökség