22 dec, 20

I. kötet

Surányi (Süsü) Zoltán, a Sportbírói Testület Vezetője vitaindító hozzászólásával tegnap reggel ténylegesen is kezdetét vette a Szövetség 2020. évi őszi Küldöttgyűlése.

Közben a háttérben egy informatikus csapat – élén Hársfalvi Pállal, a Magyar Repülő és Légisport Szövetség (RLSz) Alelnökével – keményen dolgozik azért, hogy az élseben tesztelt online értekezlet kihívásait kezelje. Köszönjük szépen a munkájukat.

A küldöttek nevét és a szavazati arányokat (mandátumokat) tartalmazó jelenléti ív letölthető a Közgyűlési Dokumentumok közül a Szövetség honlapjáról vagy a linkre kattintva:

Az első napirendi pont tárgyalása lassan véget ér, melyről a szavazás vasárnap éjfélig lehetséges. Ezt követően megkezdődhet a második napirendi pont — a 2021. évi Nemzeti Bajnokság pályázatokról szóló döntés — megtárgyalása.

Az értekezlet élőben követhető az RLSz tagnyilvántartó rendszerében. Az MVSz Tag egyesületek Vezetői, Küldöttei rendelkeznek szavazati joggal. Tanácskozási joggal meghívást kap minden kedves érdeklődő, aki jelzi szándékát a Szövetség email címén.
Jó munkát, eredményes tanácskozást Minden Kedves Résztvevőnek.

2020-12-12
Gyöngyösi András Zénó

II. kötet

A Szövetség első online Küldöttközgyűlésén az első érdemi napirendi pont kapcsán ma reggelre döntés született a 2021. évben megrendezésre kerülő 66. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságokról.

A Standard – 15 méteres – 20 méteres (két üléses) géposztályok versenye 2021. május 21-29. között a jól felszerelt LHST Szatymaz Repülőtéren, az eredményes májusi versenyek rendezésében évtizedes tapasztalattal rendelkező Alföldi Repülőklub szervezésében, míg az FAI Klub, 18 méteres, valamint a Szabad géposztályok versenye 2021. július 02-10. között a megújult LHDV Dunaújváros Repülőtéren, a patinás Dunaferr Repülőklub szervezésében kerül megrendezésre.

Köszönjük szépen a pályázó egyesületek javaslatait, és a Küldöttek munkáját. Szívből gratulálunk a Győztes Pályázóknak. Mindannyiunk nevében kívánunk számukra bomba időjárást és sikeres, biztonságos lebonyolítást a versenyek alatt.

A bajnokságokra vonatkozó döntéseket követően az online Küldöttközgyűlés ma délelőtt folytatta munkáját a Szövetség Alapszabály módosítási vitájával. Az indítványban konszenzus alakult ki a jogszabályi kötelezettségek miatt szükséges kérdésekben, viszont a szervezeti struktúrát érintő változtatások kidolgozására még kell egy kis idő, így holnap délig csak a legális szükség miatt javasolt módosítók tekintetében zajlik a voksolás.
További jó munkát, eredményes tanácskozást Minden Kedves Résztvevőnek.

Gyöngyösi András Zénó

III. kötet

Az MVSz online őszi Küldöttközgyűlése egyhangú szavazással módosította az Alapszabályát a jogszabályi megfelelőségből szükségszerű változtatások tekintetében.

A Sportbírói Testületre vonatkozó szövegrész elfogadására, annak végleges kidolgozását követően, később nyílik lehetőség.

Ma délután a Magyar Vitorlázórepülő Kupa versenykiírás szabályzat módosítására is sor került. A módosító indítvány vitája ezekben a percekben, este 20:00 órakor zárult, a szavazásra szombat délig van lehetőség. A jövő évre javasolt MVK szabályzat tervezet szövege megtalálható a Szövetség honlapján.
Az MVK szabály elfogadását követően nyílik meg a lehetőség a Rally Kupa 2021. kiírás indulási vonal nyitásra vonatkozó javaslat tárgyalására.

IV. kötet

Megkezdődött az MVSz őszi (online) Közgyűlése utolsó előtti napirendi pontjáról, a Rally Kupa szabályzat módosításáról szóló szavazás is, mely indulási vonal nyitási kötelezettséget keletkeztet a jövő évtől a futamok vezetője számára a kiegyenlítettebb esélyek érdekében.

A szavazásra vasárnap délig van lehetőség. A hátralévő időben az Elnökség a jövő évi Költségvetés tervezet véglegesítésén dolgozik, hogy vasárnap délután kezdetét vehesse a költségvetés vitája, melyet a Küldöttgyűlés utolsó napirendi pontjáról szóló szavazás követ majd várhatóan hétfőn délig.
2020-12-19

Gyöngyösi András Zénó

V. kötet

A Rally Kupa kiírás egyhangú elfogadását követően ma délben megnyílt a 2021. évi költségvetés vitája. Az Elnökség kidolgozott egy gazdálkodási koncepciót amelynek elválaszthatatlan mellékletét képezi a 2021. évre tervezett bevételeket és kiadásokat tartalmazó költségvetés táblázata.


A bevételek gerincét a tagdíjak adják, mely már második éve sávos rendszerben kerül megállapításra. Bár a tagdíjak mértékében az egyes sávokban azóta sem történt változás, a klubok létszámában beállt kedvező folyamat eredményeként új, 100 fő feletti taglétszámú sáv került bevezetésre, amely felvetette a lehetőségét annak, hogy a rendszer finomításával még egyenletesebbé váljon a terhek elosztása.

A Szövetség gazdálkodásának irányítását 2021-től Hársfalvi Péter Alelnök Úr veszi át, az adminisztratív feladatokat, beleértve a könyveléssel, NAV és ügyfélkapus ügyintézéssel, számlázással járó terheket pedig Kruchió Gyöngyi sporttársunk veszi kézbe, Szűcs Patrícia és Nógrádi József segítségével. Munkájukat mindannyian önkéntes felajánlás formájában biztosítják a Szövetség, és ezáltal minden magyar Vitorlázórepülő szolgálatára. Köszönjük szépen nekik ezt a nemes gesztust.

Az utolsó napirendi pontról döntő szavazás holnap délig tart.

Gyöngyösi András Zénó

VI. kötet

Ma délben a Küldöttek elfogadták az Elnökség által készített gazdálkodási koncepciót és a 2021. évi költségvetési tervet.

Köszönjük szépen a bizalmat, igyekezni fogunk továbbra is a szabályos és transzparens gazdálkodás betartása mellett hangsúlyt fektetni arra, hogy gyakori hírekkel szolgálva bárki naprakész információkat szerezhessen a szervezet gazdasági és szakmai munkájáról.

Tekintettel arra, hogy a korábban már tárgyalt Alapszabály módosítás során a Sportbírói Testületre vonatkozó kiegészítés megalkotásához még nem állt rendelkezésre kellő információ, a többi, egyszerűbb döntést igénylő kérdésben hozta meg eddig a Tisztelt Közgyűlés a határozatait. E munka végeztével ma délután nyílt meg a lehetőség arra, hogy az utolsó, még nyitott kérdés is lezáruljon.

Hamarosan megindul a szavazás az “Alapszabály módosítás II. — Sportbírói Testületre vonatkozó kiegészítés” című kérdésben, amely várhatóan holnap délig tart.

A legutóbb 2020. október 03-án módosított Alapszabály szövege, benne kiemelve sárga színnel a mostani Közgyűlésen már módosított, illetve jelenleg kiegészítésre váró részekkel, megtalálható a Szövetség honlapján, a Dokumentumok között.

Gyöngyösi András Zénó

Epilógus

A ma délig tartó voksoláson a szavazásra bocsátott, Sportbírói Testületre vonatkozó Alapszabály kiegészítő határozati javaslat nem érte el a módosításhoz szükséges küszöböt.

Este 6 órakor pedig határozatképesség nélkül lezárult az a szavazás is, amely arról dönthetett volna, hogy a Küldöttek újranyissák a vitát a kérdésben. Nem maradt több nyitott napirendi pont, ezzel az MVSz első online Küldöttközgyűlése véget ért.

Ebben a nehéz helyzetben keményen helyt álltak a klubok képviselői, a Klubvezetők és a Küldöttek, valamint tanácsadóik, akik közel két héten keresztül vettek részt a munkában annak érdekében, hogy ilyen körülmények között is meghozzák azokat a döntéseket, melyek szeretett sportunk, a vitorlázórepülés jövő évi kereteinek megteremtéséhez, a Nemzeti Bajnokságok előkészítéséhez, a Szövetség törvényes működésének fenntartásához szükségesek. Ismeretlen, eddig járatlan terepen kellett helyt állni, ahol ez a közösség megmutatta, hogy erre is képes.

Gratulálok hozzá, és köszönöm szépen Mindenkinek a munkáját.

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy a Szövetség és minden vitorlázórepülő egyesület munkájában részt vevő tisztségviselőnek, oktatónak, segítőnek is megköszönjem ebben az esztendőben végzett áldozatos és önzetlen kiváló munkáját, amellyel hozzásegítették a klubokban sportrepülőket ahhoz, hogy ezt a nemes tevékenységet elsajátítsák és műveljék.

A következő évre kívánok Mindenkinek jó egészséget a folytatáshoz.

Az MVSz Elnöksége nevében minden magyar Vitorlázórepülőnek áldott Karácsonyt kívánok.

Gyöngyösi András Zénó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This field is required.

This field is required.